Hosting paketleri arasında en popüler çeşitlerden biri de Windows Hosting olmaktadır. Son zamanlarda birçok kişinin bu hosting paketini kullandığını ve tercih ettiğini fark etmekteyim. Diğer hosting paketleri ile birlikte tabi ki farklı özelliklerinin yer aldığını söyleyebilirim. Paneli, işletim sistemi gibi birçok farklı özellik yer almaktadır. Lisanslı olarak kullanabileceğiniz Windows Hosting paketleri, geliştirmeye kapalıdır. Linux’dan örnek olarak ayıran en büyük farklardan da birisi olduğunu belirtmeliyim.
Windows Hosting Nedir?
Windows Hosting, Windows işletim sisteminin çalışmış olduğu hosting hizmetine verilen genel bir addır. Kurumsal olarak şirketlerin de hizmet almış oldukları Kurumsal Hosting servisi, Windows Hosting ile birlikte aynı sunucularda çalışmaktadır. Kişi ve organizasyonlara ait web sitelerinde, kesintisiz olarak yayınlama hizmetlerine, Windows Hosting denmektedir.
Windows işletim sisteminin kurulu olmuş olduğu sunucularda yer alan bir hosting türüdür. ASP, ASP.NET gibi programlama dilleri ile birlikte sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Kolay ve esnek bir yazılımla tasarlanabilmesi de, ideal durumlardan birisidir. SQL server tabanlı teknolojileri kullanması nedeniyle, yüksek hızda performans alınmasını sağlamaktadır.
Kimler Kullanmalıdır?
Windows Hosting’in öncelikle geliştirmeye kapalı bir hosting paketi olduğunu belirtmek istiyorum. Genel olarak web sitelerini ve sayfalarını yönetme kısmında basitlik arayan kişiler, Windows Hosting sunucusunu tercih etmektedir. Örnek olarak Linux sunucularının paneline göre, daha kolay bir kullanımın olduğunu söyleyebilirim. Güvenlik açısından da baktığımızda Windows Hosting’in daha avantajlı ve risksiz olduğunu söyleyebilirim. Genel olarak kişisel web siteleri, e-ticaret platformları, blog siteleri gibi alanlarda, Windows Hosting’in kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.