Atıkların Doğaya Verdiği Zararlar Giriş Gelişme Sonuç
Atıkların Doğaya Verdiği Zararlar Giriş Gelişme Sonuç
Çalışma ortamına uygun Mekap hangisi? Standartları keşfet.
CE etiketine sahip ayakkabılar EN ISO 20344-2011 regülasyonundaki testlerden geçmiş ve bu ayakkabıların üretiminde yüksek performanslı malzemeler kullanılmıştır.
Bu içeriğin herhangi bir bölümü dahi Mekap’tan izin alınmadan kullanılamaz, dağıtılamaz, arşivlenemez ve kopyalanamaz.
Sayfa Kaynağı: https://store.mekap.com/atiklarin-dogaya-verdigi-zararlar-giris-gelisme-sonuc/
Avrupa’da kimyasal maddeler: insan sağlığına ve çevreye etkilerini kavramak
Avrupa’da kimyasal maddeler: insan sağlığına ve çevreye etkilerini kavramak
Gezegenimiz için bir şey yap, sadece gerektiğinde bu sayfayı yazdır. Eğer milyonlarca insan aynısını yaparsa, küçük bir hareket bile çok büyük bir fark yaratabilir!
Içeriğe geçiş yap. |
Gösterime geç
EEA Web CMS en iyi aşağıdaki browserlarla çalışır:
Sayfa Kaynağı: https://www.eea.europa.eu/tr/articles/avrupa2019da-kimyasal-maddeler-insan-sagligina
Tehlikeli Kimyasal Maddelerin Etkileri
Tehlikeli Kimyasal Maddelerin Etkileri
Çevre Kirliliği, Toprak Kirliliği, Su Kirliliği
Kimya sanayindeki yenilikler ve gelişmeler sonucunda günlük yaşamın birçok alanında çok çeşitli kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bilim insanları 10 milyondan fazla doğal ya da yapay kimyasal bileşik olduğunu belirlemişlerdir. Bunların yaklaşık 100.000’i ticari amaçla üretilmektedir. Ayrıca her yıl 200-300 yeni kimyasal madde piyasaya sunulmaktadır.
Sayfa Kaynağı: https://www.yesilaski.com/tehlikeli-kimyasal-maddelerin-etkileri.html
Kimyasal Kirlilik
Kimyasal Kirlilik
Kimyasal kirlilik, belirli faaliyetler sonucu oluşan, doğal ortamda bulunmayan ve doğada yaşayan tüm canlı organizmaları etkileyen zararlı maddelerin çevreye verdiği zarar olarak tanımlanmaktadır (Environmental Pollution Center, t.y.). Kimyasal kirlilik kendi içinde hava, toprak, su ve radyoaktif kirlenmeler olarak dörde ayrılmaktadır. Kimyasal kirliliğe sebep olan kimyasallar insan faaliyetlerinde kullanılmaktadır. Endüstriyel işlemlerde, temizlik ürünlerinde ve tarım uygulamalarında kullanılan ve günümüzde bilinen 350 binin üzerinde kimyasal madde bulunmaktadır (Naidu vd., 2021; Wang vd., 2020). İnsan faaliyetlerinden kaynaklanan kimyasal kirleticiler ve insan faaliyetlerinde kullanılan kimyasal kirleticiler insan sağlığına ve ekosisteme zarar vermektedir. Örneğin; bakteri ve virüsleri engellemek için, tarımda zararlı organizmalardan mahsullerin korunması için pestisit olarak adlandırılan yaygın kimyasallar kullanılmaktadır ve toprak kirliliğine neden olmaktadır. Böcek ilaçlarının içinde de bu tür kimyasallar bulunmaktadır. Kuru temizleme sürecinde kullanılan leke çıkarma özelliğine sahip maddeler, evlerimizde kullandığımız deterjan türü temizlik maddeleri de kimyasal kirleticilerdir. Endüstriyel süreçler sonucu havaya salınan PM2.5 ve PM10 partikülleri hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu partiküllerin solunması kronik hastalıklara neden olmaktadır (Naidu, 2021). Yapılan araştırmalara göre kimyasalların üretimi ve tüketimi sonucu çevreye verilen zarar insan sağlığına verdiği zarardan daha fazladır (Europa, 2022 ; Eurostat, 2021). Kuru temizleme sektöründe çalışanlar kuru temizleme faaliyetlerinde kullanılan kimyasallara maruz kalması solunum yolu hastalıklarına neden olmaktadır. Sebze ve meyvelerin üzerini kaplayan pestisitli meyve sebzelerin yenmesi sonucu insan sağlığı etkilenmektedir. Tarım uygulamalarında kullanılan pestisitlere muadil olarak biyopestisitler vardır. Bitkisel kökenli biyopestisit uygulamaları ülkemizde de bulunmaktadır. Sadece tarım alanında değil endüstri, temizlik gibi alanlarda da daha çevreci ürünler ve çözümler üretilmeli ve tercih edilmelidir.
Referans
Sayfa Kaynağı: http://climatechange.boun.edu.tr/kimyasal-kirlilik/
YAŞAMA SIZAN TEHLİKELİ KİMYASALLAR
YAŞAMA SIZAN TEHLİKELİ KİMYASALLAR
Kimyasallar günlük hayatımızın her aşamasında kullandığımız ve yaşamımızın devam edebilmesi için gerekli hatta zorunlu olan maddelerdir. Örneğin su, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan bir kimyasal maddedir ve yaşamın en önemli kaynaklarından biridir. İnsanlık tarihi boyunca 50 milyonu aşkın kimyasal madde insanlar tarafından bulunmuş, kullanılmış ve üretilmiştir. (1) Burada sorulması gereken soru şudur: Tüm bu 50 milyon kimyasal madde bizim için su kadar faydalı mıdır? Kimyasal maddelerin tümü insan ve çevre için faydalı olmadığı gibi bir kısmı yaşamsal faaliyetlere ciddi zararlar verir. İnsan sağlığına ve çevreye zararlı olan bu kimyasallara tehlikeli kimyasal maddeler denilmektedir.
Sayfa Kaynağı: https://calismaortami.fisek.org.tr/icerik/yasama-sizan-tehlikeli-kimyasallar/
Çevremizdeki Kimyasal Maddeler
Çevremizdeki Kimyasal Maddeler
Please fill this form, we will try to respond as soon as possible.
Please copy and paste this embed script to where you want to embed
Thank you for using our services. We are a non-profit group that run this service to share documents. We need your help to maintenance and improve this website.
Sayfa Kaynağı: https://azslide.com/evremizdeki-kimyasal-maddeler_5a3745d51723dd9f3d461ff0.html
Etiket: kimyasal maddelerin çevreye zararları nelerdir
Etiket: kimyasal maddelerin çevreye zararları nelerdir
Doğaya Karşı Zararsız Ürünler Üretmiş olduğumuz tüm ürünleri doğaya karşı herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını belirtmek isteriz. Uzman kadromuz doğa dostu ürünleri üretmek için ciddi…
Telefon: 0332 342 2 342
Telefon: 0554 773 72 89
Sayfa Kaynağı: https://www.bionikkimya.com/tag/kimyasal-maddelerin-cevreye-zararlari-nelerdir/